ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині з’являться мобільні бригади для протидії домашньому насильству

Дарина Смеречанська

|

У Львівській області впроваджуватиметься проект «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», який спрямований на протидію насильства щодо жінок та доступності до соціально-психологічних послуг постраждалих від насильства, наданням соціально-психологічної допомоги потерпілим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Проект реалізується в партнерстві та за підтримки Представництва Фонду народонаселення ООН в Україні, спільно з Мінсоцполітики.

Станом на сьогодні в Україні вже функціонують 26 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги у 5 східних областях.

У межах проекту передбачили створення нових 18 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги у п’яти нових регіонах реалізації проекту, а саме: Київській, Одеській, Вінницькій, Херсонській та Львівській областях.

Відтак, мобільні бригади будуть надавати соціально-психологічні послуги особам, які пережили насильство. До складу мобільної бригади будуть входити два психологи та один соціальний працівник. Зокрема, на Львівщині запланували створити 5 мобільних бригад.

Соціальну складову цього проекту запроваджує Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я», представники якого вже другий день перебувають на Львівщині з метою налагодження співпраці із відповідальними структурними підрозділами облдержадміністрації та райдержадміністрацій, на території яких будуть функціонувати мобільні групи.

На цей час здійснюється підбір надавачів соціальних послуг у мобільних групах і вже наступного тижня кандидати пройдуть триденне навчання.

Фото: maydan.drohobych.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *