ОСТАННІ НОВИНИ

За фото напівоголеної дівчини на рекламі бетону підприємець сплатить штраф

Єва Корнійчук

|

Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини звернув увагу на дискримінаційну рекламу будівельних матеріалів, що розміщена на дорогах Полтавщини. Підприємця оштрафовано.

Під час здійснення контролю за дотриманням рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини проводиться моніторинг реклами на предмет виявлення зображень або тверджень, які є дискримінаційними за ознакою статі людини.

За наслідками моніторингу, у Полтавській області виявлено зовнішню рекламу будівельних матеріалів із написом «КОМБІНАТ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ пропонує залізобетонні конструкції «БЕТОН товарний 1575 грн/м3. ЗІ МНОЮ ТВЕРДІЄ» та зображенням напівоголеної дівчини, зображення якої нічим не пов’язано із залізобетонними конструкціями та бетоном, що рекламуються.

За результатами реагування Уповноваженого з прав людини, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів поінформовано про те, що за порушення вимог статей 7 та 8 Закону України «Про рекламу» до рекламодавця застосовано штрафні санкції відповідно до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 693.

Розповсюдження дискримінаційної реклами припинено.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *