ОСТАННІ НОВИНИ

Американські військові влаштували осіннє свято для дітей Львівщини

|

Американські військові влаштували осіннє свято для понад півтори сотні українських дітей, чиї батьки проходять службу у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові.

Хлопці та дівчата боролись за звання найспритніших у кидках м’яча до баскетбольного кошика, змаганнях з імпровізованого боулінга, влучності стрільби із дитячої зброї по мішеням, різноманітних естафетах та інших конкурсах. Варто зазначити, що українській малечі ідея закордонних військових прийшлася до вподоби.

-Найбільше сподобалось, що тут є багато військових ігор, – ділиться враженнями син українського військовослужбовця Роман. – І у кожному з них можна спробувати свої сили. Я отримав приз за влучну стрільбу з дитячого автомата по мішенях та у грі в боулінг.

Донька офіцера Ірина теж задоволена:

-Мені дуже сподобалися ігри і тут дуже весело, – каже вона. – Але найбільше мені до вподоби те, що мені на обличчі намалювали маску сніжинки.

З ідеєю влаштувати це свято, за словами начальника прес-служби міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ капітана Віталія Ілика, до нього звернулася його американська колега Кайла Крістофер.

-Керівництво Центру охоче підтримало цю пропозицію, оскільки співпраця із американськими військовими триває, вона пройшла випробування  часом. Їх внесок як в інфраструктуру Центру, так і в розвиток  нашого регіону,  дуже вагомий, – розповідає офіцер. – Свято для дітей – це спосіб не лише ближче познайомитися дітям між собою, але й наблизити елементи культури. Адже воно сприятиме подальшому діалогу, без нього неможливо, на мою думку, виходити на інший, більш високий рівень спілкування й співпраці.

До організації та безпосереднього проведення свята було задіяно чимало військовослужбовців американського компоненту JMTG-U. Всі вони охоче допомагали малечі в конкурсах, нагороджуючи кожного, не залежно від результати солодким смаколиком. Цікаво також, що українські діти завдяки ігровій формі спілкування із дорослими не відчували жодних проблем через мовний бар’єр.

-Ці діти вже фактично нової формації, – каже капітан Віталій Ілик. –  Вони з самого малку сприймають інформацію різними мовами, мають можливість спілкуватися у соціальних мережах, зокрема, й з ровесниками з інших країн. Зрештою, гра – це така річ, яка не потребує особливого перекладу.

Фото: Академія

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *