«Моя дружина володіє ЗМІ, а не я», - Садовий виправдовувався перед сенатором США

Єва Корнійчук

|

Сенатор США Кріс Мерфі здивувався позицією мера Львова Андрія Садового щодо медіа, якими володіє його родина.

Сенатор США Кріс Мерфі щойно повернувся з триденної поїздки до України та Естонії. Про свої враження він розповів на своїй сторінці на сайті “Медіум“, повідомляє Голос Америки.

«Ціллю поїздки в Україну було “дізнатись більше про поточний конфлікт у Східній Україні та про те, як Сполучені Штати можуть підтримувати наших союзників у Східній Європі проти все більш агресивної Росії”, – пише сенатор Мерфі.

У Львові сенатор Мерфі, разом с послом США до України Марі Йованович, також зустрівся з мером Садовим.

“В якийсь момент під час вечері мер Садовий почав скаржитися на те, що Порошенко та олігархи контролюють усі засоби масової інформації в країні та використовують їх для просування їх політичних завдань», – зазначає посол.

Це спонукає посла Йованович ввічливо запитати Садового:

“З усією повагою, пане мер, що ви кажете, коли люди запитують вас про телевізійні та радіостанції, якими володіє ваша родина?”.

На це, пише Мерфі, Садовий відповів: “Моя дружина володіє ними, а не я! І наші станції мають чесне висвітлювання. Там немає політичного нахилу. Не так, як на інших станціях”.

“Мене вражає те, наскільки нормою в Україні стало, щоб політики контролювали ЗМІ”, – пише сенатор Крис Мерфі.

“Українська демократія є молодою, і це нагадування про те, наскільки далеко їй ще треба йти”, – вважає він.

Як відомо з декларації Андрія Садового, його дружина Катерина володіє рядом ЗМІ, серед яких телерадіокомпанія «Люкс», «Телеканал 24» та інформаційна агенція «Zaxid.net».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *