ОСТАННІ НОВИНИ

Вибух у Києві: на нардепа Ігоря Мосійчука скоєно напад

Соломія Григор'єва

|

На вулиці Адама Міцкевича у Києві стався вибух біля 5-поверхового житлового будинку: намагалися підірвати народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це повідомляє прес-служба нардепа у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

Інцидент стався вчора, 25 жовтня, о 22.05.

Як повідомив радник Міністра МВС Зорян Шкіряк, від вибуху постраждало четверо осіб. Двоє з них загинуло. Відомо, що загинув водій нардепа, колишній співробітник «Беркуту». Другий загиблий чоловік 1981 року народження – випадковий перехожий.

Сам Мосійчук зараз у реанімації, проте при свідомості. Ось його особиста заява стосовно вибуху, оприлюднена на сторінці парламентаря у Facebook:

«Я вважаю, що замовники сидять у Москві. Виконавці – київські. Не виключено, що агентура серед патріотичного середовища. Це перший замах на державного діяча такого рівня в Україні.

Живим я залишився тільки завдяки моєму загиблому охоронцю Руслану. Він колишній беркутівець, що в 2013 стояв по іншу сторону барикад. А вчора він загинув рятуючи мене – націоналіста. Життя не чорно-біле. Щоб перемогти ми повинні це усвідомити. Українська Nація має стати єдиною, перегорнувши сторінку внутрішніх чвар.

Висловлюю щирі співчуття його родині. Я ніколи їх не забуду. Тепер у мене троє дітей. Третя дитина – чотирирічна донечка Руслана.

Щодо мого стану: вражена права сторона – з того боку, де був вибух. Операція пройшла успішно. По периметру лікарні виставлена охорона.

Дякую усім, хто турбувався».

Також стало відомо, що під час вибуху було поранено політолога Віталія Балу.

Слідство щодо вибуху біля телеканалу Еспресо в Києві, в результаті якого був поранений народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, передано Службі безпеки України.

Фото: Facebook, ГУ НП

Відео: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *