ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори в ОТГ на Львівщині. Синютку звинувачують у використанні адмінресурсу

Дарина Смеречанська

|

Спостерігачі вважають, що голова Львівської ОДА Олег Синютка використовує адмінресурс на виборах. Так, громадянська мережа «Опора» наполегливо рекомендує Олегові Синютці та іншим посадовцям утриматися від певних підтримок окремих кандидатів у межах виборчого процесу. Про це під час прес-конференції заявив аналітик Громадянської мережі «Опора» Олександр Неберикут, передає Львівський прес-клуб.

За його словами, минулими вихідними у Славському відбувалася презентація стратегії розвитку, яку представляв один із кандидатів на посаду голови Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега. Цю презентацію відвідав Олег Синютка.

-Я розумію, що Олег Синютка чи інші посадовці виконують обов’язки в межах своїх повноважень. Але останні виборчі цикли ми спостерігаємо зменшення використання адміністративного ресурсу посадовими особами. І ця кампанія не є винятком. Тому на цьому фоні особливо насторожують випадки, коли ми можемо бачити якісь способи втручання посадових осіб в хід виборчого процесу.

Отож, наша рекомендація – утриматися від таких речей, – говорить Олександр Неберикут.

Оскільки українське законодавство наразі не забороняє такого, то рекомендації експертів базуються на міжнародних основах демократичних виборів.

-У деяких країнах Європи такі дії прямо заборонені законом. Така активність та позиція посадових осіб дає певні неконкурентні переваги деяким кандидатам. Тому ми саме так класифікуємо цей випадок, – аналітик радить усім чиновникам не демонструвати публічно своїх політичних підтримок.

Нагадаємо, на Львівщині перші місцеві вибори відбудуться у 8-ми громадах, серед яких дві міські (Рудківська, Великомостівська), дві селищні – Щирецька та Славська та чотири сільські – Волицька, Солонківська, Підберізцівська та Воютицька.

Спостерігачі ГМ «ОПОРА» забезпечують незалежне і позапартійне спостереження на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах, моніторячи кожну з них.

Фото: Варіанти

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *