ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти звільнили Умерова та Чийгоза

|

Російські окупанти відпустили з-під варти заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза за тієї умови, що вони не зможуть повернутися до Криму. Про це на брифінгу у Києві заявив народний депутат, керівник Меджлісу Рефат Чубаров, передає Еспресо.TV.

«Ми розуміємо, чому їх звільнили через Туреччину… Переміщення їх за межі Криму – це означає, що їм закрили дорогу додому. Тобто це звільнення з забороною проживати в Криму», – зазначив нардеп.

За його словами, Умеров та Чийгоз тепер працюватимуть у Києві «доки ми усі разом не повернемося додому до звільненого Криму».

Як відомо, 11 вересня російський окупаційний суд у Криму засудив до 8 років позбавлення волі заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, якого звинувачують у організації масових заворушень 26 лютого 2014 року у Сімферополі.

27 вересня підконтрольний росіянам “Сімферопольський районний суд” присудив 2 роки колонії-поселення одному з лідерів кримських татар Ільмі Умерову. Його засудили за нібито заклики в ефірі телеканалу ATR до дій, які “загрожують територіальній цілісності Росії”. У своєму останньому слові Умеров наголосив, що не зрікся своїх проукраїнських позицій й все одно вважає Крим суверенною територією України.

9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідав із офіційним візитом Україну, під час якого обговорив з президентом Петром Порошенком питання окупованого Росією Криму та проблеми кримських татар.

За даними першого заступника міністра інформаційної політики Еміне Джапарової, тоді ж Ердоган також анонсував швидке звільнення незаконно засуджених заступників голови Меджліса.

25 жовтня Чийгоза та Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали Туреччині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *