ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада погодила нову Програму проведення конкурсу мікропроектів

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради під час позачергової сесії затвердили Програму проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку  у Львівській області на 2017-2020 роки. Слід зауважити, що це перша з обласних програм, які будуть реалізовуватися в області у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Як поінформував начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕД, заступник голови бюджетної комісії Іван Собко, в основному новації стосуються таких розділів програми як реєстрація заявок, їх оцінка та звіт щодо реалізованих проектів. Змінюються також правила щодо небюджетного внеску громад, щоб збалансувати можливості тих чи інших територій. Також для вирівнювання вводиться індекс податкоспроможності адмінтеродиниць.

«Це одна з найуспішніших програм, які реалізуються на території Львівщини, – зазначив Іван Собко. – У наступному році ми плануємо розширити пріоритети. Наприклад, додати втілення екологічних ініціатив громад. Проблем на базовому рівні дуже багато, тому за допомогою обласного бюджету, внесків спонсорів, громад ми і надалі покращуватимемо соціальну інфраструктуру».

За його словами, важливо й те, що ця програма дозволяє максимально ефективно використовувати кошти, адже на кожному щаблі виконання є певний контроль, а також  відповідальність громад, які вклали свої кошти і теж мають можливість стежити за виконанням робіт на об’єктах.

Слід додати, що впродовж листопада заплановано проведенні спеціальних навчань для потенційних конкурсантів. Після цього, відповідно до прийнятих рішень Конкурсної ради, буде оголошено про старт конкурсу та його умови.

Нагадаємо, цього річ на Львівщині реалізовувались 619 мікропроектів. Загальна вартість проектів-переможців становить 145,9 млн грн, з яких: 69,8 млн грн – кошти обласного бюджету; 52,3 млн грн – місцевих бюджетів (районний, міський, сільський, селищний); 23,8 млн грн – небюджетні кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *