ОСТАННІ НОВИНИ

Провалля у Стебнику: на збереження і відновлення доріг та ліній електропередач потрібно 214 млн

Соломія Головіна

|

Для того, щоб зберегти і відновити інфраструктуру після обвалу карстових порід у Стебнику, потрібно 214 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 25 жовтня, під час позачергової сесії розповіла заступник голови ЛОДА Ірина Гримак, передає кореспондент Львівського порталу.

«Внаслідок обвалу рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» у нас є об’єкти інфраструктури, які попадають під загрозу. Мова йде про руйнування автомобільної дороги державного значення Пісочне-Східниця. Є необхідність закриття частини дороги та добудови об’їзду через Стебник, тобто будівництво 4 кілометрів нової дороги, двох транспортних розв’язок і мостового переїзду», – розповіла Ірина Гримак.

Окрім того, за її словами в зоні загрози є водогін м. Дрогобича, протяжністю 5 кілометрів. Вона додала, що орієнтовна вартість його перенесення становить 80-100 млн гривень.

Також Гримак зауважила, що в зоні ризику є і лінії електропередач.

«На сьогодні частково зруйнована лінія електропередач потужністю 35 кВ, яка живить Трускавець», – додала вона.

Відтак Ірина Гримак наголосила: якщо не розпочати роботи із перенесення опори лінії, то в зимовий період можуть виникнути проблеми зі світло- та теплопостачанням у Трускавці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *