ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на 510 гривень оштрафували чоловіка, що виготовляв вдома зброю

Катерина Родак

|

Стрийський міськрайонний суд у львівській області оштрафував на 510 гривень чоловіка, що власноруч виготовив арбалет. Відповідний вирок суду за 17 жовтня 2017 року публікований у реєстрі судових рішень, передає кореспондент Львівського порталу.

Обвинувачений, в період часу з грудня 2015 року по березень 2016 року, використовуючи таке промислове обладнання, як болгарку, дрельку, напильник, зубила, стамеску, плоскогубці, дорник, рожкові ключі, лещата, в господарському приміщенні за місцем свого проживання виготовив арбалет, який 10.03.2017 року під час проведення обшуку вилучений із вищевказаного приміщення та є механічною метальною холодною зброєю.

«Таким чином, обвинувачений визнається винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України, а саме: у виготовленні холодної зброї без передбаченого законом дозволу», – йдеться у вироку суду.

Допитаний обвинувачений свою вину в пред’явленому обвинуваченні визнав у повному обсязі, щиро розкаявся та надав показання, які за своїм змістом відповідають викладеним вище обставинам вчинення кримінального правопорушення, зокрема, про те, що з кінця 2015 року і до середини 2016 року за кресленням, яке він взяв з Інтернету, за допомогою власних інструментів виготовив арбалет, який використовувати для стрільби наміру не мав, а хотів повісити для оздоби на килим у своїй кімнаті, попередньо знявши спусковий механізм.

Відтак суд виніс вирок:

«Обвинуваченого визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України, та призначити йому покарання за ч. 2 ст. 263 КК України у виді штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 грн. (п’ятсот десять гривень)».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *