ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львова взялися захищати українську мову і розширювати права громадян

Єва Корнійчук

|

Члени комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міськради пропонують збільшити повноваження міських рад.

Під час засідання розглянули проект ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради «Про затвердження Типового положення про Громадську раду при управліннях Львівської міської ради».

Зі слів голови комісії Юлії Гвоздович, пропонується внести зміни в частині доповнення складу громадських рад, адже не всі вони функціонують ефективно. Відтак є багато пропозицій щодо збільшення повноважень громадських рад та змін механізмів їхньої роботи.

«Наша комісія, що здійснює контроль за впровадженням громадських рад у Львівській міські раді, пропонує провести аналіз їхньої роботи. Наразі  зареєстровано 22 громадські рад при управліннях Львівської міської ради. Проте не всі вони функціонують ефективно, є багато пропозицій щодо збільшення повноважень громадських рад. Саме тому ми у співпраці з Інститутом лідерства та управління УКУ, який проводить програму «Профірада», ініціюємо круглий стіл із залученням керівників громадських рад, аби обговорити всі аспекти. Крім цього, управління «Секретаріат ради» пропонує провести опитування членів громадських рад щодо їхньої роботи».

Як повідомила Юлія Гвоздович, в листопаді після широкого обговорення планується внести зміни до Типового положення про Громадську раду при управліннях Львівської міської ради.

Також на комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова обговорили проект ухвали «Про регулювання мови обслуговування громадян у сфері надання послуг, торгівлі та здійснення інформування про товари та послуги у м. Львові».

Як зазначив депутат ЛМР Мирослав Данилків, проект ухвали максимально скоординований з юридичним управлінням і уже вдруге виноситься на комісію.

«Виглядає дивно, що такі ухвали ми маємо приймати на 26-му році незалежності України, але пропри це мусимо робити певні кроки, щоб захистити українську мову. Ми конкретизуємо згідно з чинним законодавством, як люди мають діяти, коли порушені їхні права. Також є пропозиція покласти контроль за виконання ухвали на кілька комісій: законності, депутатської діяльності та свободи слова, комісію конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва, а також на комісію інженерного господарства, транспорту, зв’язку і житлової політики».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *