ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські курсанти – найкращі у п'ятиборстві

Омелян Шевчук

|

Переможцями Чемпіонату Збройних Сил України з військового п’ятиборства стали львівські курсанти Національної академії сухопутних військ. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

У змаганнях, які відбулись на базі Національної академії сухопутних військ і її структурних підрозділів, а також Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України, взяли участь кращі військові п’ятиборці з фактично всіх військово-навчальних закладів нашої країни.

Військове п’ятиборство або пентатлон, як його ще прийнято називати, включає п’ять елементів: повільна та швидкісна стрільба з автомата Калашникова, подолання перешкод на смузі CISM, плавання з перешкодами, метання гранати на дальність і точність, а також крос на 8 кілометрів.

Перший етап пройшов на військовому стрільбищі Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Спершу кожен з учасників виконав дві залікові вправи — повільна та швидка стрільба по мішені, що встановлена на відстані 100 метрів. Після цього атлети повинні були подолати спеціальну півкілометрову смугу перешкод, що побудована за стандартами Міжнародної ради військового спорту CISM.

Наступного дня, вже у Львові, курсанти визначали кращих у плаванні на 50 метрів з перешкодами, а згодом — у метанні гранати на влучність та дальність. Фінальним етапом змагань став крос на 8 кілометрів.

За підсумками всіх змагань, першою стала команда господарів Чемпіонату — курсанти Національної академії сухопутних військ, другі — майбутні офіцери з Харківського університету Повітряних сил, а трійку призерів замкнули вихованці Військової академії (м. Одеса).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *