ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розпочали реалізацію Закону «Про освіту»

Олександр Косик

|

90 директорів шкіл Львівщини сіли за парти: 20-21 жовтня відбувся другий модуль  інновацій в управлінні школою «Академія директорів», ініційованих Департаментом освіти та науки Львівської ОДА у співпраці з ГО «Центр соціальних інновацій» та Простору освітніх ініціатив (УКУ).

«Коли ми розпочинали цей проект, прийняття Закону було лише перспективою. Сьогодні – це вже дійсність, яку творимо разом, уся освітянська спільнота. Ми вчасно розпочали формування професійного середовища управлінців школою, яке уможливить розкриття усього потенціалу, закладеного у новому Законі. Директор школи має бути готовим до викликів сьогодення, він має стати першим агентом змін у своєму колективі, інакше поступу не буде», – зазначила директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Впродовж дводенного інтенсиву з управлінських студій директори обговорили перші кроки реалізації нещодавно прийнятого Закону України « Про освіту», досліджувати легальні інструменти залучення коштів на потреби шкіл, опановували практики формування команд та ефективної комунікації, вчилися формалізувати ідеї проектів розвитку у покроковий план їх реалізації.

У дискусійній панелі «Кращі практики шкіл Львівщини» директори-інноватори ділилися досвідом впровадження педагогіки партнерства, креативних підходів в управлінні та навчанні, плідної співпраці з громадою та мотивування колективу на спільний результат.

В рамках «Академії директорів» триває формування професійної бібліотеки управлінця школою. Так, у І-му модулі, який відбувся 25-27 серпня цього року, директори шкіл отримали в подарунок книжку авторства культового спікера TED Кена Робінса «Школа майбутнього»  (вид-во «Літопис»). У ІІ-му модулі книжкові полички «академіків» збагатяться працею екс-президента  Асоціації фінських директорів шкіл Арі Покка «Вищий клас. Шкільне управління по-фінськи» (вид-во «Ранок»)

«Академія директорів» відбуватиметься на базі Центру Митрополита Андрея Шептицького (вул.Козельницька, 4).

Контактний телефон: (097) 398-12-54.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *