ОСТАННІ НОВИНИ

Укрпошта змінює тарифи на універсальні послуги

Омелян Шевчук

|

Затверджено нові граничні тарифи Укрпошти на універсальні послуги поштового зв’язку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Укрпошти».

За словами в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянськиого, вартість деяких послуг зросте, проте більшість із них зменшить вартість пересилання посилок в межах України та для ряду основних країн, які є ключовими для міжнародних відправлень, серед них і доставка товарів з США.

«Для нас було важливо було вирівняти перекоси у тарифах. Тому ми їх спрощуємо та приводимо до єдиної логіки. Так, вартість відправлень посилок від 3 кг була неконкурентна і завелика. Після змін тарифи будуть найдоступнішими на ринку поштово-логістичних послуг в усіх вагових категоріях. А оновлення зонування для міжнародних відправлень дасть можливість розвивати важливі для клієнтів ключові напрямки пересилання», – підкреслив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.

Суттєвого стрибку вартості тарифів не відбудеться.

«Хочу заспокоїти клієнтів та повідомити, що зростання вартості міжнародних відправлень на 43% не відбувається, а у більшості груп відправлень тарифи навіть знижені. Наприклад, дешевшими стане проста внутрішня письмова кореспонденція,  посилки вагою понад 3 кг як в межах області, так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг.  Тобто чим більша вага посилки, тим менше заплатить клієнт. Для тих, хто пересилає міжнародні посилки вагою до 10 кг, наприклад, у США, Австралію, Китай, тариф також знижено в найпопулярнішій вазі від 6 до 10 кг», – відзначив перший заступник гендиректора «Укрпошти» Олександр Перцовський.

Також повідомляється, що збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з міжнародної доставки стосується тільки листів і бандеролей.

Цікаво, що для постійних відправників Укрпошта запровадила спеціальний тариф на 40-50% дешевше стандартного. Передбачена і знижка в 5% за використання API і «особистого кабінету». Також для постійних відправників при укладанні договору буде передбачена знижка за обсяги, які розраховуються індивідуально.

Тариф «Укрпошти» на міжнародну доставку залишаться найнижчим і забезпечує доставку  за спрощеною митною процедурою з України до будь-якого населеного пункту в 234 країнах та виділених регіонах світу.

Основні зміни у Граничних тарифах на універсальні послуги поштового зв’язку в порівнянні з чинними подано у таблицях:

Для збільшення натисніть на зображенні.

Коментарі

  1. з 1 січня 2018, державне підприємство Укрпошта підняла тарифи на пересилку простого листа “авіа” за кордон (вагою 20 грам), – пересилка стала найдорожчою у світі – 2,5 долари!!!! (в США така послуга коштує 1 долар в Німеччині 90 центів, у Росії 78 центів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *