ОСТАННІ НОВИНИ

Бійцям АТО та сім’ям загиблих Героїв у Львові надаватимуть кошти на ремонти житла

Єва Корнійчук

|

Сьогодні, 20 жовтня,  виконавчий комітет затвердив Порядок надання грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення та їх ремонту деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членам їх сімей – мешканцям м. Львова.

«Надання грошової компенсації передбачено Комплексною програмою підтримки учасників антитерористичної операції, і ми розробили порядок надання цієї компенсації. Цільова група, якій пропонується надавати таку компенсацію – це члени сімей загиблих учасників АТО, а також інваліди І та ІІ групи. Державною програмою передбачено надання грошової компенсації за рахунок коштів державного бюджету. Але практика показує, що сім’ї, які купують житло за державні кошти, потребують також коштів на ремонт, тому пропонується прийняти зазначене рішення.

Згідно з проектом рішення, передбачається надання грошової компенсації за рішенням цієї ж комісії, яка утворена з метою розгляду звернень учасників АТО і членів сімей загиблих, відповідно до державного порядку. Окрім цього, у запропонованому проекті передбачається, що в разі призначення коштів грошової компенсації, сім’я може їх використати як для додаткової оплати коштів при необхідності купівлі квартири за рахунок коштів державного бюджету, так і для проведення ремонтних робіт або закупівлі будівельних матеріалів для проведення ремонтів. Окрім того, передбачено надання грошової компенсації на підставі обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, яка звертається», – розповіла під час розгляду питання заступник начальника управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Нагадаємо, у 2016 році 18 родин з числа деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також члени їх сімей, отримали грошову компенсацію. У 2015 році таку компенсацію отримали 15 родин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *