ОСТАННІ НОВИНИ

У Васюника назвали дезінформацією причетність «Енерголеду» до функціонування генератора на Волинській

Лаврентій Дубич

|

Помічник народного депутата України Ігоря Васюника Тетяна Овчаренко заперечила причетність фірми «Науково-виробнича фірма «Енерголед», де одним із учасників є син нардепа Тарас Васюник, до електрочастотного генератора, виявленого сьогодні, 18 жовтня, за адресою вулиця Волинська, 10 у Львові. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Електропідстанція, яку перевіряли представники обленерго, не знаходиться на балансі фірми «Науково-виробнича фірма «Енерголед» (де одним з учасників є Тарас Васюник). Відтак поширена Ігорем Зінкевичем інформація не відповідає дійсності», – наголосила Тетяна Овчаренко.

Нагадаємо, сьогодні, 18 жовтня, депутат Львівської міськради та співробітник поліції Ігор Зінкевич на своїй сторінці у Facebook заявив про нібито причетність фірми, де одним з учасників є Тарас Васюник, до виявленого за адресою вулиця Волинська, 10 електрочастотного генератора.

У коментарі Львівському порталу прес-секретар ПрАТ «Львівобленерго» Галина Петрушка розповіла, що 18 жовтня представники ПрАТ «Львівобленерго» разом з поліцією за зазначеною адресою (вул. Волинська 10) зафіксували факт встановлення і функціонування електрочастотного генератора, що призводить до крадіжки електроенергії.

«За даним фактом складено Акт правил користування роботи електролічильника та працює відповідна комісія. Оскільки інформація опрацьовується маркетинговою службою, називати суму збитків поки що рано. Нагадаємо, що така «економія» електроенергії є незаконною і може загрожувати реальним тюремним ув’язненням», – підкреслила Г.Петрушка.

Водночас вона не підтвердила і не спростувала поширену Ігорем Зінкевичем інформацію про причетність електролічильника до фірми Васюника.

Окрім цього, помічник нардепа Тетяна Овчаренко також наголосила, що за зазначеною адресою (Волинська, 10), де «Львівобленерго» проводило планову перевірку, знаходиться близько 9-ти фірм.

«Ігор Васюник опосередковано має частку власності у товариствах, яким в свою чергу належать частина будівель та споруд колишнього винзаводу по вул.Волинська, 10. Ігор Васюник не бере участі в управлінні цими товариствами, оскільки згідно з нормами законодавства відповідні корпоративні права ще 2012 року були передані в управління. Електропідстанція, яку перевіряли представники обленерго, НЕ ЗНАХОДИТЬСЯ на балансі фірми «Науково-виробнича фірма «Енерголед» (де одним з учасників є Тарас Васюник). Відтак поширена Ігорем Зінкевичем інформація в цій частині також НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ. Так само НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ поширена Ігорем Зінкевичем інформація в частині розміру завданих збитків «на понад 1 млн грн.». В прес-службі «Львівобленерго» офіційно підтвердили, що суму збитків не називали, оскільки ще проходить перевірка», – повідомила Т.Овчаренко.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *