ОСТАННІ НОВИНИ

Дні індійської культури заполонять Львів

Дарина Смеречанська

|

Із 20 по 22 жовтня на Львівщині відбуватимуться «Дні індійської культури у Львові». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 Цей захід має на меті побудову нових форм культурного діалогу між сусідніми країнами, зміцнення добросусідських зв’язків між нашими народами.

У межах заходу заплановані покази індійського кіно, флешмоби виступи колективів Індійського танцю.

Мешканців області та гостей запрошують поринути у вир яскравої індійської культури на численних перформансах та майстер-класах, що відбуватимуться 21-22 жовтня у межах «Днів індійської культури у Львові».

Організатори заходу – Міжнародне товариство українсько-індійської дружби .

Як інформують у прес-службі Львівської міської ради, Дні індійської культури уочисто відкриють у Львові 20 жовтня, о 18.00 годині у Будинку Вчених (по вулиці Листопадового Чину, 6). В церемонії відкриття, зокрема, візьме участь Його Екселенція Посол Індії в Україні пан Манодж Кумар Бхарті.

Україна та Індія відзначають 25 років дипломатичних відносин. У Львові представники влади та дипломатичного корпусу обговорять перспективи розвитку добрих стосунків між двома країнами в майбутньому.

20 жовтня, о 18.30 год. в будинку Вчених Його Екселенція Посол Індії в Україні Пан Манодж Кумар Бхарті виступить з урочистим словом і привітає львів’ян з відкриттям Днів Індії у Львові.

20 жовтня, у Львові, о 20.00 год. стартує Тиждень Індійського кіно: у трьох локаціях міста можна переглянути перлини індійського  кінематографу (зокрема в кінотеатрі Планета Кіно «Форум Львів» під Дубом, 3 поверх). 0 20.30 у «Форум Львів» Його Екселенція Посол Індії в Україні Пан Манодж Кумар Бхарті відкриє урочисто Тиждень індійського Кіно у Львові.

На львів’ян чекає вечір в Індійському стилі «Indian party», 20 жовтня, о 22.30 в нічному клубі Малевич. (пр. В. Чорновола, 2).

21 жовтня у Кінотеатрі «Форум «Львів», о 14.00 відбудеться прем’єрний показ індійських стрічок. Тиждень Індійського кіно відкриють Його Екселенція Посол Індії в Україні Пан Манодж Кумар Бхарті.

В суботу, 21 жовтня, у Львові пройде флешмоб індійських танців і розіграш призів, а також майстер-клас з йоги у «Форум Львів» (Під Дубом 7-Б, 1 поверх).

В неділю, 22 жовтня, о 14.00 у ресторації «Грушевський Cinema Jazz» відбудеться Показ сучасного індійського кіно, а також та Його Екселенція Посол Індії в Україні Пан Манодж Кумар Бхарті проведе Презентацію Індії.

Довідково:

Індійська культура – одна з найстаріших і найрізноманітніших у світі. Тут зародились чотири великі релігії: індуїзм, буддизм, джайнізм та сікхізм.

Офіційний статус в країні мають 23 мови, кількість народностей, що населяють півострів, важко підрахувати. А ще помітний слід в музиці, архітектурі, танцях і живописі залишили європейські колонізатори та іслам. У культурі Індії настільки органічно поєднано непоєднуване, що вона досі не перестає вражати і приваблювати людей з усього світу.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *