ОСТАННІ НОВИНИ

Випускники ПТУ та коледжів цього року складатимуть ЗНО

Катерина Родак

|

Випускники професійних технічних училищ та коледжів у 2018 році будуть складати зовнішнє незалежне оцінювання. Про це сьогодні, 18 жовтня, під час брифінгу повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, серед основних нововведень під час проведення ЗНО-2018 є скасування тестування з російської мови та запровадження ЗНО у ПТУ та коледжах.

«Сьогодні ми вже маємо всі основні накази Міносвіти до проведення ЗНО у 2018 році. У 2018 році випускники для отримання атестату у формі  ЗНО здаватимуть три предмети як державну підсумкову атестацію. Минулого року це було вперше, цього року ця практика продовжується. Цими предметами є українська мова, математика або історія України і третій предмет – на вибір самого учня. Максимально можна буде здати 4 предмети з пропонованих 11-ти. Цього року немає російської мови. Всі решта предмети є», – розповіла вона.

Л. Середяк зазначила, що у 2018 році від ЗНО не втече ніхто:

«У 2018 році вперше оцінку як ДПА з української мови у формі ЗНО здаватимуть випускники коледжів 1-2 рівня акредитації і випускники профтехнічних училищ. Тих дітей, які йшли зі школи після 9-го класу, щоб оминути ЗНО – воно їх догнало. Бо цього року буде українська мова, наступного буде математика та історія України, а вже у 2020 році будуть всі три предмети як оцінки атестату для студентів коледжів і професійних технічних навчальних закладів», – пояснила вона.

Тестові зошити традиційно будуть перекладені шістьома мовами, у тому числі російською.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *