ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові до кінця року планують капітально модернізувати ще два тролейбуси

Вероніка Рой

|

До кінця року у Львові підприємство «Львівелектротранс» хоче модернізувати два тролейбуси. Про це сьогодні, 18 жовтня, під час брифінгу розповів директор ЛКП «Львівелетротранс» Михайло Сидорович, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, 14 жовтня на вулиці Львова виїхав 6-ий капітально відреставрований та модернізований тролейбус «Шкода».

«Сьогодні підприємство «Львівелектротранс» налаштоване на те, аби власними силами за рахунок капітальних ремонтів відновити рухомий склад електротранспорту, покращити його технічний стан, зробити його зручним і комфортним для мешканців Львова. Сьогодні ми можемо сказати, що вже є відремонтовано шість тролейбусів «Шкода».  Я думаю, що ми їм дали належне 10-річне життя. Роботи проводяться силами наших працівників.

Модернізація приблизно триває близько двох місяців, а витрати на ремонт одного транспортного засобу коливаються в межах 600-700 тисяч гривень. Також ми проводимо і модернізацію трамваїв. Вже відремонтовано шість трамваїв і плануємо ще модернізувати сьомий», – розповів він.

Окрім цього директор підприємства зазначив, що в наступному році планують модернізувати 18 тролейбусів.

«На підприємстві є понад 70 тролейбусів. У наступному році плануємо відремонтувати усі «Шкоди», які є підприємстві, і які вартують уваги, аби їх відновлювати. А до кінця року плануємо модернізувати ще два тролейбуси», – сказав Михайло Сидорович.

Також він нагадав, що «Львівелектротранс» втрачає чималі кошти через те, що львів’яни не оплачують за проїзд.

«Для міста необхідно купувати нові транспортні засоби, але нові транспортні засоби для бюджету Львова це досить велика розкіш. Ми мусимо дуже шанувати наш електротранспорт і зі свідомістю ставитися до оплати за проїзд. Адже в результаті того, що громадяни не оплачують за проїзд підприємство втрачає в рік понад  40 мільйонів гривень. А за ці кошти можна придбати 3-4 нових тролейбуса», – додав він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *