ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові рятують аварійну підпірну стінку храму Іоана Золотоустого

Єва Корнійчук

|

У Львові  тривають ремонтні роботи із виведення з аварійного стану підпірної стінки храму св. Івана Золотоустого на вул. Лисенка, 43. На ці роботи з міського бюджету виділено 1,5 млн. грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Через довготривалу експлуатацію підпірної стінки і не проведення підтримуючих ремонтів, а також при непрацюючій дренажній системі, внаслідок чого було перезволоження гранту і силове навантаження шару землі на підпірну стінку, довжиною 48 м та висотою близько 3, 5 м, – сталося вертикальне відхилення від осі кам’яної вкладки до 5 градусів і часткове руйнування та обвал кам’яної вкладки з природного каменю підпірної стінки, особливо нижньої частини, де випали кам’яні блоки. Також в аварійному стані були сходи, які ведуть на прибудинкову ділянку перед південним фасадом храму Святителя Івана Золотоустого. Зокрема, через їхню довготривалу експлуатацію без проведення підтримуючих ремонтів, і силового навантаження шару землі на їхню огороджуючу стінку, сталося часткове руйнування кам’яних сходинок та кладки з природного каменю.

Відповідно рішенням міської комісії ТЕБ і НС було виділено 1 494 527 грн. на проведення аварійно-відновлювальних робіт щодо окремих ділянок підпірної стінки храму св. Івана Золотоустого на вул. Лисенка, 43. Роботи виконує ФОП «Федина В.І.» на замовлення Личаківської РА», – розповів Іван Лозинський, голова Личаківської РА.

За його слова, роботи розпочалися з кінця серпня. Вже зроблено водовідведення від стінки. Зараз тривають роботи з укріплення муру.

«Сподіваємося, що за сприятливих погодних умов усі роботи вдасться закінчити до кінця року», – додав Іван Лозинський.

Фото: Духовна велич Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *