ОСТАННІ НОВИНИ

Сезон грипу і застуд. Медики просять львів’ян не викликати «швидку», якщо ситуація не критична

Катерина Родак

|

У зв’язку із початком сезону захворюваності на грип та ГРВІ мешканців Львова закликають викликати швидку медичну допомогу лише у критичних ситуаціях. Заяву медиків екстреної допомоги оприлюднив головний інженер у Львівській станції швидкої допомоги Дмитро Черенков, передає кореспондент Львівського порталу.

«Шановні Львів’яни, наближається зима і період ГРВІ, прохання до Вас, не викликайте швидку допомогу, якщо Ваша ситуація не є критичною, звертайтеся до сімейного лікаря, адже наявних бригад і машин значно менше від нормативу. Якщо ж ви її викликаєте, то не затримуйте, не вимагайте знімати взуття і таки інші речі, а навпаки, зустріньте біля під’їзду, щоб не гаяти часу бригади. Ситуація важка, викликів в черзі дуже багато. Пам’ятайте, кожна зайва хвилина може коштувати життя іншого громадянина, або навіть Вашого друга чи родича», – закликають медики.

«Відносьтеся з повагою і розумінням до лікарів швидкої, вони рятують життя людей в екстрених ситуаціях, працюють в дуже важких умовах і з великим навантаженням, тому що на Львівський станції швидкої допомоги не вистачає лікарів і водіїв, а також справних автомобілів. Будьте ввічливими та вдячними», – йдеться у зверненні.

Також працівник «швидкої» зазначив, що взимку минулого року черга на виклики по Львову сягала таких цифр:

«На скріншоті плахта за 16 грудня 2016 року, «нерозподілених: 60» означає, що 60 викликів в черзі, і на них немає кому їхати, бо всі бригади зайняті. В той час було близько 40 бригад на зміну, на теперішній час біля 30 бригад. По нормативу має бути одна бригада на 10 тис. населення».

Нагадаємо, у Львові росте кількість хворих на грип та ГРВІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *