ОСТАННІ НОВИНИ

Польща виступає проти перегляду Асоціації України з ЄС

Юлія Шпак

|

Варшава виступає проти перегляду угоди про асоціацію України з ЄС і заохочуватиме Київ та Будапешт розв’язати освітню проблему шляхом діалогу. Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит, пише Укрінформ.

«Польща не бачить можливості перегляду Угоди про асоціацію чи Угоди про поглиблену зону вільної торгівлі з Україною. Польська сторона заохочуватиме партнерів з Угорщини та України до вирішення суперечливого питання закону про освіту шляхом діалогу, з урахуванням поваги до прав нацменшин та з урахуванням міжнародних та двосторонніх угод», – йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС Польщі зауважують, що специфіка навчання польської мови в України є дещо іншою, ніж угорської.

«Одночасно інформуємо, що польські міністерства закордонних справ та освіти  уважно слідкують за питаннями впливу відповідного закону на польську освіту і перебувають у постійному контакті з українськими партнерами»,- наголошують у польському зовнішньополітичному відомстві.

У цьому контексті зазначається, що орієнтовно 26 жовтня планується зустріч міністра освіти України Лілії Гриневич з представниками польської меншини в Україні.

У документі зазначається, що Польща надає великого значення вивченню польської мови не лише в Україні, але в будь-якій країні, де живуть поляки.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *