ОСТАННІ НОВИНИ

«Рух» мінімально поступився в Полтаві

Лаврентій Дубич

|

Попри позиції звітних суперників у турнірній таблиці («Полтава» – серед лідерів, «Рух» – нижче від середини), більшість експертів прогнозували в цьому протистоянні вперту боротьбу. А серед учасників традиційного передматчевого опитування на офіційному сайті винниківського «Руху» щодо підсумку гри навіть 20-ти відсотків не знайшлося тих, хто би прогнозував перемогу господарів. Зважаючи на поразки полтавців у двох останніх турах, такі пророкування виглядали доволі закономірними. Про це повідомляє офіційний сайт винниківського клубу.

І початок зустрічі частково це підтвердив. За 5 хвилин відносно обережного футболу тільки «рухівець» Буй проявив ініціативу, пройшов на швидкості двох опонентів, але випустив м’яч за лінію поля у той момент, коли вже можна було небезпечно прострілювати. Далі після стрімкої атаки Лозовий вивів на ударну позицію Грися, той підступно пробив, проте воротар Кучинський діяв уважно і відбив м’яч. А через дві хвилини цікаву комбінацію розіграли Григорій Баранець, Буй і Лозовий – удар останнього у падінні відбив усе той же голкіпер, але при цьому судді зафіксували офсайд.

До речі, забігаючи наперед, зазначимо, що бригада арбітрів на чолі з одеситом Євгеном Петренком відверто здивувала деякими своїми рішеннями – головний рефері в окремих епізодах застосовував таку собі «тактику дрібного свистка», коли одні й ті ж порушення по-різному фіксував для різних команд. А ще варто згадати, що двічі у власному штрафному майданчику полтавці допомагали собі за допомогою рук, і за це їм нічого не було… Але це вже відбувалося після перерви…

А в першому таймі після активності у проміжку його третини «рухівці» поступово розпочали дозволяти і господарям організовувати щось небезпечне біля воріт Ільющенкова. Перший дзвіночок прозвучав на 18-ій хвилині, коли розіграш штрафного удару своєю майстерністю нівелював воротар винниківців, а повторна спроба від Баранника виявилася аж надто невлучною. На 27-ій хвилині з лівого флангу навісив уже Парамонов, знову пробивав Баранник, цього разу головою – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Гості з Львівщини відповіли штрафним: Василь Білий непогано навісив на дальню стійку, проте Копина так і не дотягнувся до м’яча. А згодом добре відгукнувся на передачу з глибини Буй, зіграв начебто нестандартно, проте в останній момент втратив нагоду для хорошого удару. На 36-ій хвилині полтавці ледь не скористалися помилкою «рухівців» в обороні, Савченко навісив справа, і в останній момент захисники винниківської команди завадили пробити Трояновському.

Взагалі, до перерви (як і після неї) на полі було багато боротьби, але при цьому занадто часто невимушено помилялися підопічні Володимира Мазяра, що, звичайно, неприпустимо у матчах, де потрібно захопити ініціативу. А перший тайм, за великим рахунком, вийшов рівним. На відміну від другого…

Уже на 47-ій хвилині Савченко пробив здалеку – варто відзначити сейв Ільющенкова. Через 6 хвилин після паса зліва від Іванова красиво боковими ножицями намагався вдарити Савін – добре, що належно не дістався до м’яча. А під кінець 58-ої хвилини господарі, які дещо натхненнішими від суперників із Винників вийшли на поле після перерви, таки забили – Дегтяров у протистоянні з братами Білими промчав правим флангом і віддав зрячу передачу у центр карної зони, де Савченко у боротьбі з Дуцем пробив влучно – Ільющенков цього разу не врятував – 1:0.

Гості намагалися вирівняти становище, проте осмисленості в атакувальних діях їм відверто бракувало, гостроти поблизу воріт Кучинського було явно замало. Більше того, наступний по-справжньому небезпечний епізод виникнув у господарів – після кутового лише Ільющенков нівелював загрозу під час спроби від Дегтярьова. А на 81-ій хвилині ще одну хорошу нагоду змарнував усе той же Дегтярьов.

Натомість «рухівці» постійно лізли вперед – великими силами, намагаючись діяти грамотно позиційно, – проте помилки заважали створити гостроту біля воріт Кучинського. Воротар «Полтави» серйозно вступив у гру хіба після комбінації за участю Зубара, Бориса Баранця і Буя, на навіс останнього зреагував саме голкіпер господарів. На 89-ій хвилині атаку загострював Лозовий, і м’яч влучив у руку когось із захисників полтавців, про що ми вже згадували в цьому звіті…

Гра закінчилася двома контратаками господарів: спочатку Дегтярьов утік від оборонців «Руху», але не реалізував момент, а після атаки другим темпом гості вибили м’яч, а потім – на 4-ій доданій хвилині – Страшкевич потужним ударом «облизав» поперечку воріт винниківської команди.

У результаті, поразка «Руху» у Полтаві, шестиматчеву (2 перемоги, 4 нічиї) безпрограшну серію завершено, і за підсумками першого кола, яке якраз завершилося, підопічні Володимира Мазяра наразі зупинилися на 11 сходинці турнірної таблиці.

17 тур. 15.10.2017. Полтава, стадіон «Локомотив». Арбітр: Євген Петренко (Одеса).

«Полтава» – «Рух» (Винники) –  1:0 (0:0)

Гол: Савченко, 58

«Полтава»: Кучинський, Ковтун, Парамонов (кап.), Іванов, Голіков, Кропивний (Насібулін, 63), Покотилюк (Сокуренко, 76), Савін (Страшкевич, 68), Савченко, Трояновський (Олійник, 71), Баранник (Дегтярьов, 56). Головний тренер: Анатолій Безсмертний

«Рух»: Ільющенков, Заставний (кап.), Дуць. І.Білий, В.Білий, Чепелюк, Копина (Ткачук, 38; Козловський, 81), Грисьо (Зубар, 73), Буй (Гурський, 89), Г.Баранець (Б.Баранець, 66), Лозовий. Головний тренер: Володимир Мазяр

Попередження: Савченко, 31 – Копина, 19; Ткачук, 65; Лозовий, 90

Фото: ФК «Рух»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *