ОСТАННІ НОВИНИ

Українець здобув перемогу на шаховому Кубку європейських клубів

Дарина Смеречанська

|

У турецькій Анталії закінчився Кубок європейських клубів з шахів. Сенсацій не сталося. Переможцями вийшли найтитулованіші шахісти з клубу “Глобус”. Приємно, що володарем Кубка став й український гросмейстер Антон Коробов (2,5 очка з 3-х). Про це повідомляє Укрінформ.

Щоправда, по ходу змагань у “Глобуса” не все склалося добре. У матчі п’ятого туру проти азербайджанської команди “Одлар Юрду” фаворити були вельми близькими до поразки.

На першій шахівниці Володимир Крамник чорними мав безнадійну позицію проти Аркадія Найдича, а на другій – Олександр Грищук (білі) мав програти Рауфу Мамедову. Та якимось дивом обидва врятувалися, і матч закінчився унічию – 3:3. Загалом на рахунку переможців 12 очок з 14-ти.

На очко відстали торішні володарі Кубка – команда “Алкалоїд”, а також “Одлар Юрду” та “Нові Бор”.

“Срібло” дісталося “алконавтам”, за яких грали українці Павло Ельянов та Юрій Криворучко. На жаль, виступ Павла назвати успішним не можна. Він набрав 3 очки з 6-ти із суперниками, які (за винятком Шахріяра Мамед’ярова) значно поступалися Ельянову у класі. А от Криворчко набрав 6 очок 7-ми – найкращий результат не лише на шостій шахівниці, але й на Кубку взагалі.

Третє місце у “Одлар Юрду”, яка випередила сильну російську команду “Мідний вершник”. Відзначимо, що клуб “Беєр Шева” очолював українець Захар Єфименко, який набрав 4,5 очка з 7-ми.

У жінок доля Кубка вирішилася на останніх секундах змагання. На “золото” претендували беззаперечний фаворит – команда “Нона” з Грузії та жіноча “Олар Юрду”, яку перед змаганнями ніхто навіть не брав до уваги. Обидва клуби набрали у підсумку по 12 очок з 14-ти, але додаткові показники були на боці грузинок.

Третє та четверте місця поділили “Боса Нова” та “Югра” – по 10 очок. В обох командах були українські шахістки. Наталія Жукова, яка грала за перший клуб, набрала 5 очок з 7-ми, а Анна Ушеніна – лише 2 очки з 6-ти. Може, тому справедливо, що командну “бронзу” дістала саме Жукова.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *