ОСТАННІ НОВИНИ

Приміщення дитячого кардіоревматологічного санаторію на Коновальця збираються продати?

Дарина Смеречанська

|

У Львівській облраді сьогодні, 12 жовтня, обговорили доцільність реорганізації комунального дитячого кардіоревматологічного санаторію шляхом приєднання його до обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ». Про це інформує прес-служба ЛОР.

У спільній власності територіальних громад Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Коновальця, 116 перебуває комунальний заклад Львівської обласної ради «Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій». Він створювався для  подолання епідемії дитячого кардіоревматизму. На сьогодні цього результату досягнуто. На Львівщині загальна захворюваність зменшилась у 2016 порівняно з 2005 роком на 11,4% (у тому числі: гостра ревматична гарячка та хронічні ревматичні хвороби серця на 96%).

Тому про необхідність реорганізації заявили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА. Тут переконані, що для галузі потреби у функціонуванні даного закладу немає, оскільки він не виконує свою функцію. Відтак, під час засідання громадськість, представники влади, медичної спільноти, депутатського корпусу обговорили напрямки використання у майбутньому вивільненого приміщення.

«Якщо ми щось там вирішимо робити, то будемо інвестувати туди кошти. Якщо ми здаємо його в оренду, то повинні зрозуміти як, кому і на яких засадах. Якщо ж ми його відчужуємо, теж повинні зрозуміти як ми це робимо. І, звичайно, на конкурсних засадах. Тому ці питання мають пройти максимально широке громадське обговорення. Допоки не буде розуміння у всіх учасників процесу, до того часу, безумовно, обласна рада поспішних рішень не буде приймати», – наголосив Володимир Гірняк.

Варто зауважити, що внаслідок реорганізації усі працівники санаторію будуть переведені в «Охматдит». Разом з тим майно, яке перебуває на балансі кардіоревматологічного санаторію, пропонується виставити на продаж шляхом аукціону. А виручені кошти від продажу даного майна скерують на потреби галузі охорони здоров’я Львівщини. Зокрема, на сучасне реанімаційне відділення у лікарні «Охматдит» та на розробку проекту спорудження сучасного дитячого онкоцентру.

Додамо, що учасники засідання запланували провести ще одне обговорення та спільно у п’ятницю, 13 жовтня, відвідати приміщення санаторію за адресою: м. Львів, вул. Коновальця,116.

Фото: Google

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *