ОСТАННІ НОВИНИ

Українка намагалась непомітно провезти через кордон ліків на 25 тисяч гривень

Юлія Шпак

|

Працівники Львівської митниці затримали фармацевтичні препарати вартістю майже 25 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Так, вчора, 10 жовтня, громадянка України легковим автомобілем поверталась з приватної поїздки з Республіки Польщі в Україну через митний пост «Рава-Руська». Для руху обрала смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявила про відсутність у неї будь-яких товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

Під час митного оформлення у митників виникла підозра щодо наявності в автомобілі таких предметів та товарів, тому автомобіль було скеровано в місце поглибленого огляду. Там, у салоні автомобіля було виявлено фармацевтичні препарати в асортименті. Зокрема таблетки, креми, мазі, сиропи, тощо. Їх вартість становить майже 25 тис. грн, що перевищує неоподатковувані норми ввезення товарів громадянами на митну територію України, встановлені п.1 ст. 374 МКУ.

Так, громадянка України порушила встановлений відповідно до Митного кодексу порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Складено протокол. Фармацевтичні препарати вилучено. Справу скерують до суду.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *