ОСТАННІ НОВИНИ

Конкурс мікропроектів на Львівщині: із 619 місцевих ініціатив реалізовано 417

Дарина Смеречанська

|

Одна з найуспішніших обласних цільових програм Львівської обласної ради, яка об’єднує зусилля ініціативних людей, спонсорів та підкріплюється коштами бюджетів різних рівнів, станом на 10 жовтня профінансована на 50 млн грн, що становить 72% від загальної суми коштів обласного бюджету на 2017 рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

«Цього року маємо до реалізації 619 місцевих ініціатив. Здебільшого це освітні заклади, вуличне освітлення, народні доми та інші розвиткові проекти. Приємно констатувати, що станом на 10 жовтня роботи завершено на 417 об’єктах, ще на 190 роботи тривають і лише по 12 об’єктах є певні труднощі, які будуть вирішені до кінця цього тижня», – поінформував начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв’язків обласної ради Іван Собко.

Важливо, що всі освітянські об’єкти в основному здані до початку навчального року, фасадні роботи теж завершено. Активно доробляються роботи по об’єктах в таких пріоритетах як «вуличне освітлення» та «інші пріоритети».

Щодо завершеності об’єктів беззаперечними лідерами є: міста Червоноград, Самбір, Дрогобич, а також Миколаївський, Радехівський, Яворівський, Стрийський, Бродівський та Сокальський райони. Серед об’єднаних територіальних громад – Шегинівська та Новокалинівська ОТГ.

Дещо відстають Мостиський та Сколівський райони, Міжинецька і Нижанковицька ОТГ.

«Маємо сподівання, що до 1 грудня всі 619 проектів будуть завершеними, оскільки вже наприкінці цього року обласна рада планує оголосити Конкурс на 2018 рік. До речі, відповідний проект рішення напрацьований профільним відділом обласної ради, погоджений постійною комісією з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та планується до розгляду на черговій сесії ради», – зазначив Іван Собко.

З проектом Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2017-2020 роки можна ознайомитися – тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *