ОСТАННІ НОВИНИ

Утворене після землетрусу провалля біля Трускавця. На моніторингові дослідження виділили півтора мільйона

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради погодили виділення 1,4 млн грн на моніторинг ситуації, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал». Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Р. Гречаника, наразі навколо провалля є загроза подальшого зсуву.

«За результатами обстеження, інструментальних досліджень та попереднього моніторингу науковці надали однозначні висновки про просідання земної поверхні, а саме – невиконання заходів консервації рудника №2, що спричинило провал. Крім того, встановлено наявність тектонічної напруги землі до 50 м по периметру провалля та точково на відстані 300-400 м».

Відтак проведення детального моніторингу, за словами Р. Гречаника, слід провести низку досліджень, вартість яких сягає від 120 тисяч до понад 2 млн грн.

«Тому, департаменту пропонується передбачити в обласному фонді охорони навколишнього середовища кошти на здійснення цих моніторингових досліджень в обсязі 1 млн 483 тис. грн», – сказав він.

Також посадовець запевнив, що нема загрози руйнування дороги, яка веде від Трускавця до Дрогобича.

Водночас він поінформував, що наразі нема загрози руйнування дороги, яка веде від Трускавця до Дрогобича.

Додамо, що під час нинішнього сесійного засідання депутати також прийматимуть звернення до Кабміну щодо кризової екологічної ситуації, яка склалалася внаслідок діяльності ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

Нагадаємо, що в ніч на 30 вересня на Львівщині пройшов незначний землетрус. Згодом на території с. Модричі, Дрогобицького району відбувся обвал карстової породидіаметром 200 метрів, глибиною 30 метрів. На будівництво нових об’їзних автомобільних доріг та на винесення повітряних ліній електропередач поблизу Стебника влада області проситиме у Кабміну 133 мільйона гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *