ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 2% науковців в Україні задоволені зарплатнею, - опитування

Юлія Шпак

|

2% українських науковців вважає, що їхня наукова діяльність фінансується достатньою мірою. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Водночас, згідно з даними опитування, 55% вважають, що вона фінансується частково, 35% – що їхня діяльність взагалі не фінансується.

Майже кожен четвертий (28% опитаних) розглядає можливість покинути роботу науковця на користь іншої діяльності. Головною причиною опитані називають незадовільний рівень оплати праці (87% респондентів). 41% вказують розчарування в розвитку української науки, 57% вважають недостатнім рівень фінансування їхніх наукових розробок, 19% вважали за краще б реалізуватися в іншій сфері.

26% респондентів розглядають можливість переїзду за кордон для здійснення наукової діяльності. Серед тих, хто замислюється про таку «наукову еміграцію», більше науковців зі Львова, найменше – з Одеси.

Дослідження було проведене соціологічною групою «Рейтинг» із 4 по 30 вересня 2017 року на замовлення громадської спілки «Форум українського партнерства» серед співробітників наукових закладів Дніпра, Києва, Львова, Одеси та Харкова. У дослідженні взяла участь 1 тис. респондентів із 35 наукових закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *