ОСТАННІ НОВИНИ

Буревій повалив 121 дерево у парках Львова і майже сотню на вулицях міста. У комунальників міста завтра буде робочий день

Катерина Родак

|

У Львові внаслідок негоди 121 дерево у парках міста повалилось. Про це сьогодні, 6 жовтня, під час брифінгу повідомили посадовці Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Як повідомила директор міського департаменту ЖКГ Ірина Маруняк, сильний вітер вночі не лише валив дерева, але й пошкодив електропередачі, зупинки громадського транспорту ту покрівлі дахів будинків.

«Станом на 10 ранку сьогодні повалено у Львові 90 дерев і гілок. Крім того пошкоджені і повалені дерева є в парках. Це 121 дерево. Зараз працюють бригади – ліквідовують наслідки стихії. Також було пошкоджено 18 ліній електропередач. 8 автомобілів внаслідок падіння дерев було пошкоджено. Зараз на місці працюють слідчі органи, страхові компанії і комунальні служби, щоб цю ситуацію врегулювати.

Пошкоджено було дві зупинки на Рубака, 2 і Рубчака, 4. Франківська адміністрація працює, щоб відновити ці зупинки. До вівторка вони будуть відновлені. Пошкоджено незначна кількість дахів і парапети у 8 будинках», – розповіла керівник департаменту ЖКГ.

Щодо міських парків, то керівник ЛКП «Зелений Львів» Богдан Москвяк зазначив:

«Найбільше дерев повалено в парку «Скнилівський» – 28 дерев, 15 дерев – в парку імені Івана Павла ІІ, 15 дерев на «Високому замку».

Своєю чергою директор міського гуманітарного департаменту Галина Слічна повідомил, що у Львові негода завдала біди на території 19 навчальних закладів та 4 лікарень.

«У трьох закладах є незначні пошкодження покрівель…Це друга поліклініка – там при вході дашок підірваний, гімназія Личаківського району на Лисинецькій, і садочок №154», – уточнила вона.

І. Маруняк наголосила, що комунальники працюватимуть увесь день та всю ніч, щоб усунути наслідки негоди. Окрім того, завтра у працівників ЛКП буде робочий день.

«Завтра бде робочий день, для того щоб місто було прибране і чисте», – додала вона.

 

Щоби уникнули у майбутньому таких деревопадів, у ЛКП «Зелений Львів» обіцяють провести замну аварійних дерев на нові.

Як відомо, буревій пройшовся цієї ночі не лише Львовом, а й Львівською областю.

Фото: Патруль поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *