ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 листопада у Львові переглянуть тариф в маршрутках?

Катерина Родак

|

У Львові не пізніше 1 листопада мають розглянути підвищення тарифу у міських маршрутках. Про це сьогодні, 5 жовтня, під час виступу у сесійній залі Львівської міськради повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, найближчим часом виконавчий комітет Львівської міської  ради мав би розглянути питання впровадження 50% проїзду у маршрутках міста для пенсіонерів, так як це є в області.

«Просимо підтримати ініціативу, з якою вийшла Асоціація про те, щоб виконкомом було прийняте рішення про надання 50% пільги пенсіонерам при оплаті за проїзд. Була підтримана ця пропозиція, бо вона юридично є найменш вразливою.  Кабмін не відреагував на ЗУ «Про державні соціальні стандарти і гарантії», де записано, що послуги транспорту і зв’язку регулюються виключно законами України. Тобто ми сьогодні ЛМР та виконавчий комітет має таку можливість надати пільги пенсіонерам. Бо є питання, чи сьогодні ця категорія громадян користується своєю пільгою на закон підставах», – зазначив І. Велійка.

За його словами 230 тисяч пасажирів львівського транспорту – пенсіонери. І. Велійка переконує, що впровадження 50% ціни за вартість проїзду для пенсіонерів допоможе перевізника навести лад із маршрутками.

Він також наголосив, що питання перегляду тарифів також треба вже розглядати:

«Сьогодні ми стоїмо перед питанням перегляду тарифу. Я думаю, щоб було б доцільно з 1 листопада цю процедуру розпочати».

Як відомо, тариф 4 гривні у львівських маршрутках запровадили у 2015 році. Сьогодні, за словами перевізників, економічно обґрунтований тариф в межах 5,90 до 6,80 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *