ОСТАННІ НОВИНИ

До трьох років тюрми «світить» акушер-гінекологу, з вини якого померло немовля

Юлія Шпак

|

У Львові за неналежне виконання професійних обов’язків судитимуть акушер-гінеколога однієї із лікарень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Цьогоріч, наприкінці вересня, Львівською місцевою прокуратурою №2, до Шевченківського районного суду м.Львова скеровано обвинувальний акт стосовно акушер-гінеколога однієї із місцевих лікарень за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником).

Нагадаємо, що у листопаді 2015 року, вказаний лікар з вищою кваліфікаційною категорією та достатнім професійним рівнем, не провів відповідних досліджень і тестів для визначення прогресу пологів та не діагностував кисневого голодування плоду.

Внаслідок гіпоксично-ішемічного ураження центральної нервової системи важкого ступеня новонароджена дитина померла.

До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонено від займаної посади. За вчинений злочин медику загрожує до 3 років позбавлення волі та трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *