ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львова не списали 650 тисяч боргу бару у центрі Львова

Катерина Родак

|

Сьогодні, 15 жовтня, під час сесійного засідання Львівської міськради міські обранці не підтримали списання боргу за оренду приміщення на Коперника, 5. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Так, депутати розглядали питання про «Списання дочірньому підприємству “Албіс Компані“ товариства з обмеженою відповідальністю “Діаніум Трейдінг Ко Лімітед“ заборгованість у сумі 649482,69 грн. основного боргу і 77246,97 грн. пені, яка виникла за період з 01.01.2014 по 31.07.2017 за користування нежитловим приміщенням площею 184,8 кв. м на вул. М. Коперника, 5».

Як йдеться у пояснювальній записці до ухвали,  22 жовтня 2008 року між Дочірним підприємством «Албіс Компані» ТзОВ «Діанімум Трейдінг Ко Лімітед» та управлінням комунальної власності укладено договір оренди № Г-6709-8 на нежитлове приміщення площею 184,8 кв .м. за адресою : м. Львів, вул.М.Коперника,5.

«З травня 2013 року тривало судове провадження № 914/1951/13 за позовом Прокурора Галицького району м. Львова в інтересах держави в особі Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради до Дочірнього підприємства «Албіс Компані Товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» про стягнення заборгованості та зобов’язання до вчинення дій, та за зустрічним позовом Дочірнього підприємства «Албіс Компані Товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» до Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради про визнання недійсним договору оренди. Протягом судового розгляду справа двічі поверталась на новий розгляд до місцевого господарського суду з Вищого господарського суду України, двічі призначалась та проводилась судова експертиза», – йдеться в пояснювальній записці.

Відтак постановою Вищого Господарського суду України від 20.06.2017р. залишено в силі рішення судів попередніх інстанцій. При цьому суди погодилися з висновками судової експертизи, що об’єкт оренди відноситься до допоміжних приміщень житлового будинку, а відтак перебуває у спільній власності його мешканців. Визнано договір оренди  № Г-6709-8 від 22.10.2008 року недійсним з моменту укладення.

«На підставі вищенаведеного, заборгованість з орендної плати не може бути стягнена в судовому порядку, тому підлягає списанню», – додають в управлінні комунальної власності ЛМР.

Під час слухання цього питання міські обранці дискутували, чи доцільно за нього голосувати. Зокрема, депутат Тарас Ворко зазначив:

«Декілька років тому управління комунальної власності вирішило, що це приміщення є комунальною  власністю. Відповідно нараховувало орендну плату. Потім вияснилось,що орендар через суд довів, що це приміщення не є комунальною власністю. Інна Свистун (керівник міського управління комунальної власності –ред.)хоче руками депутатів зачистити свою некомпетентність».

Також серед депутатів пролунала пропозиція притягнути до відповідальності людину, що підписувала цей договір із орендарем.

Врешті-решт д 27 депутатів віддали свої голоси за це питання.

На Коперника, 5 зараз функціонує бак «Гладіатор». Раніше там був шоу-бар «0,5».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *