ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде міжнародний фестиваль сучасної музики

Соломія Григор'єва

|

У п’ятницю, 6 жовтня, у Львівській обласній філармонії стартує XXIII Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».  Фестиваль триватиме у Львові, Тернополі та Києві до 15 жовтня і збере музикантів та композиторів з України, США, Польщі, Норвегії, Великобританії, Італії, Франції, Японії, тощо. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Відкриватиме фестиваль Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, який виконує твори Бели Бартока та Джона Адамса під диригуванням Тараса Криси. Головний диригент зазначив, що обрав для відкриття фестивалю твори лише для струнних, які поєднують мінімалізм та модерн, адже це личить й до настрою «Контрастів».

7 жовтня – традиційна «Ніч контрастів» з 21:00 до ранку, із концертом до 80-річчя Валентина Сильвестрова, електро-акустичний перформанc BACKSPACE, виступи флейтистів, віолончелістів, органістів та електронна музика.

На «Контрастах» презентуватимуть себе молоді музиканти, а також звучатимуть твори українських композиторів – Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика, Вірка Балея, Богдани Фроляк та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *