ОСТАННІ НОВИНИ

Опісля десяти років чекання зв’язкова Романа Шухевича нарешті отримала житло в новобудові у Львові

Соломія Головіна

|

Вже незабаром зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків зможе переселитися до нового помешкання на вулиці Княгині Ольги, 122а. Влада міста та області нарешті спромоглися купити квартиру легендарній зв’язковій Шухевича в новобудові за 800 тисяч гривень, передає Львівський портал.

Власне, нині журналістам продемонстрували житло, де вже незабаром житиме Ольга Ільків. Це невеличка однокімнатна квартира, розташована на першому поверсі, із загальною площею – 44,9 кв.м. Забудовник – ПП «Сервіс – Ріелбуд»

На житло для Ольги Ільків у вересні минулого року виділили 400 тисяч із обласного бюджету, а в квітні 2017 року ще стільки ж виділила міська рада. Проте питання із житлом знову «зависло». І нарешті 2 жовтня з’явилося розпорядження мера про фінансування закупівлі квартири.

Як розповіла директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Ірина Маруняк, було створено конкурсний комітет для визначення переможця конкурсу щодо придбання житла для Ольги Ільків.

«Свої заявки подали дві компанії. Одна з них запропонувала квартиру із більшою площею і вартістю 945 тис. грн. «Ріел» запропонувала меншу ціну – 800 тис. грн. Ми вели перемовини із пані Ольгою і однією із умов було те, щоб ця квартира розташовувалася у районі вулиць Княгині Ольги та Наукової…», – додала вона.

Водночас Ірина Маруняк розповіла, що під час завтрашньої сесії депутати прийматимуть рішення про дарування цієї квартири Ользі Ільків.

«Ми оглядали цю квартиру разом із її сином і пані Ольга дала заяву-згоду на придбання цього житла. Вже укладений договір купівлі-продажу квартири на департамент ЖКГ. Завтра на сесії ЛМР, думаю, буде прийнята ухвала про укладення договору-пожертви квартири для Ольги Ільків», – розповіла посадовець.

Як розповів син Ольги Ільків Андрій Бойко, на житло його матір чекала ось уже 10 років:

«Ще у 2008 році міська влада прийняла рішення про виділення квартири. Але там була така умова: «в міру надходження можливості». Кожного року ми все чекали і чекали, але нагоди не з’являлося…Я вже, чесно кажучи, махнув на це все рукою. Адже зараз складна ситуація в країні, йде війна…Але тепер така можливість з’явилася… Ми ходили дивитися на цю квартиру. Надіялися, що буде двокімнатна, але коштів вистачає лише на однокімнатну…».

Він також повідомив, що у цьому помешканні вони будуть жити вдвох із матір’ю.

Син Ольги Ільків пояснив, що зараз вони з мамою мешкають у однокімнатній «хрущовці» на Науковій із площею 30 кв. м.

«Це колишній сімейний гуртожиток від «Рембуду». Мамі її виділили ще в 90-х роках», – додав Андрій Бойко.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що міський бюджет долучиться до фінансування ремонту квартири.

Відтак син легендарної зв’язкової Шухевича висловив сподівання, що вже через два місяці  тут святкуватимуть новосілля.

Довідка:

Ольга Ільків («Роксоляна», «О. Звіробій») – зв’язкова Головного командира УПА Романа Шухевича, яка за свою діяльність в національно-визвольному русі 14 років провела в Алєксандровській та Владімірській тюрмах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *