ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник «Львівелектротрансу» залишився непокараним за те, що не вказав у декларації «Мерседес»

Єва Корнійчук

|

Франківський районний суд закрив провадження у справі про несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані директором ЛКП «Львівелектротранс» та депутатом облради Михайлом Сидоровичем. Про це стало відомо з постанови суду, розміщеної у Єдиному державного реєстрі судових рішень, пишуть Наші.Гроші.

Суддя Мартьянова вирішила закрити провадження у справі, хоч і вважала, що вина Сидоровича «доведена зібраними по справі матеріалами». Річ у тому, що матеріали справи надійшли до суду 19 червня цього року, того ж дня згідно зі звітом про автоматизовний розподіл суддя Мартьянова отримала цю справу, а перше (і останнє) засідання у справі відбулося лише 25 вересня. У цей день з моменту виявлення правопорушення (дня складення протоколу щодо Сидоровича) минуло більше ніж три місяці, а згідно зі ст. 38 КУпАП притягнути будь-кого за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, можна лише протягом трьох місяців з дня його виявлення.

На суді Сидорович пояснив, що допустив адміністративне порушення «у зв’язку з тим, що не в повній мірі був обізнаний з вимогами даного закону, а також те, що у цей час були труднощі з комп’ютерною мережею». Крім того, він сам попросив суддю закрити провадження у справі, оскільки з моменту виявлення його правопорушення минуло більше трьох місяців.

Вина Сидоровича, як вважала прокуратура, полягала у тому, що він несвоєчасно подав до Національного агентства із запобігання корупції електронне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, де вказав придбане ним авто.

4 квітня цього року Михайло Сидорович зареєстрував в МВС за собою право власності на придбане за кордоном авто – Mercedes-Benz S 250 CDI 2012 року випуску. Вартість автомобіля становила приблизно 446,5 тис. грн, і оскільки ця сума більша за поріг у 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на 1 січня 2017 р., Сидорович мав би подати протягом десяти днів до НАЗК повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Проте, він зробив це запізно – лише 26 травня, через що у поліції склали 16 червня протокол про вчинення ним адміністративного порушення, пов’язаного з корупцією.

Сидорович, згідно з поданою ним за 2016 рік електронною декларацією, заробив у минулому році 228 тис. грн у «Львівелектротрансі» та отримав майже 50 тис. грн пенсії. Натомість, його дружина, отримала 1,725 млн грн зарплати у «Концерні Галнафтогаз» та 51 тис. грн пенсії. Варто додати, що у декларації за 2016 рік директор «Львівелектротрансу» вказав Range Rover 2003 року випуску, співвласником якого він став у Польщі.

У любові до «Мерседесів» Сидоровича помічали й раніше. У жовтні 2015 року «Мерседес», яким керував Михайло Сидорович, потрапив у ДТП на вулиці Науковій у Львові. Іншим учасником ДТП була Ірина Мацієвська, заступник начальника управління банку «Львів», за кермом авто Suzuki Grand Vitara. Мацієвська звинуватила Сидоровича у тому, що він хуліганив на дорозі, обламав їй дзеркало бічного огляду, намагався відкрити двері її авто, а потім втік з місця ДТП. Пізніше Сидорович попросив вибачення в неї та заявив, що «конфлікт вичерпано».

Додамо, що у 2015 році Михайло Сидорович був директором ЛК АТП №1 та балотувався до обласної ради. У своїх паперових деклараціях за 2014 та 2015 рік він не вказував жодних автомобілів у своїй власності.

Фото: Zik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *