ОСТАННІ НОВИНИ

Зекономлені субсидії можуть отримати 140 тисяч родин на Львівщині

Соломія Головіна

|

На Львівщині право на відшкодування зекономлених субсидій мають 140 тисяч мешканців. Про це сьогодні, 3 жовтня, під час брифінгу повідомила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, передає Львівський портал.

Вона зауважила, що до 1 вересня особи, які зекономили цьогоріч субсидію, можуть отримати відшкодування.

«Загалом на компенсацію мають право 140 тисяч мешканців Львівщини, зокрема, 131 тисяча – звернулася в органи соцзахисту з відповідними заявами про відшкодування їм невикористаної субсидії», – зазначила вона.

Зазначимо, що частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт електричної енергії  (в разі використання природного газу/електроенергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується  через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта».

Водночас Наталія Кузяк  додала, що максимально за світло заощадливі субсидіанти можуть отримати 135 грн, за газ – 700 грн.

Також вона додала, що термін подачі заяв на компенсацію зекономленої субсидії мають продовжити до 1 листопада:

«На сьогоднішній день урядом прийнята постанова, яка, напевно, найближчим часом вступить у дію про те, що цей термін продовжать до 1 листопада. Тому що є певний відсоток мешканців, які з тих чи інших причин не змогли до 1 вересня подати таку заяву».

Додамо, що станом на сьогодні у Львівській області понад 426 тисяч родин отримують житлову субсидію, що становить більш як 53% населення області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *