ОСТАННІ НОВИНИ

Саакашвілі попросив політичного притулку в Україні

Єва Корнійчук

|

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі подав прохання про надання йому статусу особи, що потребує додаткового захисту в Україні. Про це повідомив адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала в коментарі РБК-Україна.

“Він просить статусу особи, яка потребує додаткового захисту. Заява до Державної міграційної служби у Львівській області була подана 11 вересня. Політичний притулок – це побутова назва цього статусу”, – сказав адвокат.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існують обставини, які заважають екстрадиції Саакашвілі до Грузії.

“Пан Саакашвілі після нелегального перетину українського кордону подав документи в міграційну службу МВС, які, згідно з нашим міжнародним зобов’язанням, перешкоджають його екстрадиції”, – сказав Луценко.

Зазначимо, що Саакашвілі перетнув український кордон зі сторони Польщі 10 вересня. Мостиський районний суд Львівської області призначив йому 3,4 тис. гривень штрафу за незаконний перетин кордону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *