ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні для автівок планують зменшити швидкість перед пішохідними переходами

Катерина Родак

|

Державне агентство автомобільних доріг України планує втілити рекомендації міжнародної консалтингової компанії COWI з питань дорожньої безпеки та Європейського інвестиційного банку щодо зменшення швидкості перед наземними пішохідними переходами до 50 км/год. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Укравтодору».

З даними експертів, це дозволить знизити аварійність на дорогах і, як наслідок, зберегти життя та здоров’я громадян.

Дослідження, зокрема, Світового банку, свідчать про низький рівень безпеки на дорогах України та один із найвищих у світі рівнів травмування та смертності на дорогах.

Минулого року на українських дорогах загинуло 4 003 особи та постраждало понад 31 600 осіб. Сукупні річні збитки від транспортних пригод в Україні складають близько 40 млрд грн.

Основними проблемами в Україні, за висновками міжнародних експертів, залишаються високий ліміт швидкості у населених пунктах – 60, 90, 110 км/год, висока фактична швидкість, вільний доступ пішоходів до доріг (навіть на дорогах із 4-6 смугами), відсутність у населених пунктах тротуарів та рух пішоходів по узбіччю, велика кількість переходів в одному рівні і замало переходів в різних рівнях.

Найпріоритетнішим напрямком убезпечення пішоходів на дорогах є зменшення швидкості на наземних пішохідних переходах – до 50 км/год і менше. За висновками міжнародних експертів, «пішохід, збитий автомобілем на швидкості 60 км/год має шанс вижити лише у 30% випадків, а на швидкості 50 км/год шанс вижити збільшується удвічі – до 60%».

Серед основних рекомендацій міжнародних аудиторів з безпеки – стримування потоку у населених пунктах (зменшення швидкості, кількість та ширина смуг), прийняти принципового рішення щодо регулювання змішаного потоку в населених пунктах, визначення пріоритетності руху (відсутність прямого доступу, огородження в населених пунктах).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *