ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарнях та геріатричному пансіонаті Львова виявили проблеми з протипожежними системами

Єва Корнійчук

|

28 вересня Головне управління ДСНС України у Львівській області спільно із представниками місцевих органів самоврядування та органів виконавчої влади та представниками засобів масової інформації провели перевірку закладів з нічним перебуванням населення на предмет дотримання в них правил пожежної безпеки.

Дотримання правил та вимог безпеки перевірили у КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат», Міському комунальному клінічному пологовому будинку №1 та Дитячому дошкільному будинку №1 Львівської міської ради.

Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Іванишин під час оглядів закладів зазначив:

«Найбільш вагомими та небезпечними порушеннями, які ми сьогодні бачимо у закладах, є відсутність систем пожежної автоматики  та системи оповіщення та управління евакуацією людей в наслідок виникнення пожежі. Конструкції горищ не оброблені вогнетривкими розчинами. Евакуаційні шляхи захаращені, що перешкоджає евакуації людей».

Недоліки, які виявили під час перевірки (зокрема, відсутність систем пожежної автоматики  та системи оповіщення та управління евакуацією людей в наслідок виникнення пожежі, конструкції горищ не оброблені вогнетривкими розчинами) слід усунути у найкоротші терміни, адже від цього залежить можливість порятунку людського життя.

Зазначимо, що такі перевірки проводять по всій області на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 20.09.2017 року № 643-р та доручення голови Львівської обласної державної адміністрації, у зв’язку із трагедією, яка сталася у місті Одесі в ніч з 15 на 16 вересня 2017 року й спричинила до загибелі дітей.

У період із 26 вересня до 4 жовтня заплановано перевірку 237 закладів у місті Львові та області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *