Троє вчителів зі Львівщини потрапили у ТОП-20 конкурсу «Світовий вчительський приз»

|

Навесні цього року громадська спілка «Освіторія» організувала національну премію Global Teacher Prize Ukraine, мета якої не лише знайти новаторів в освіті, а й підняти престиж професії вчителя. Ольга Зелінська (Olga Zelinska) вчителька початкової школи СЗШ № 73 м. Львова, Ганна Савіцька (Анна Савіцька (Anna Savitska) – вчителька інформатики Червоноградської СЗШ №1 та Сергій Хараху – вчитель Захисту Вітчизни і завуч Класичної гімназії при ЛНУ імені Івана Франка втрьох представляли Львів у ТОП-20 конкурсу «Світовий вчительський приз» Global Teacher Prize Ukraine.

2015 року найкращою викладачкою на планеті визнали американку Ненсі Етвелл, яка запропонувала викладати літературу у формі воркшопів із читання та письма. А 2017 року переможницею стала Меггі Макдоннел, яка боролася з проблемою самогубства серед підлітків у віддаленому селі на півночі Канади.

Переможець отримає 100 000 гривень, всебічну підтримку в заповненні заявки на світовий етап конкурсу та разом із п’ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де й назвуть ім’я кращого вчителя у світі. Топ-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від «Освіторії».

Організатори премії отримали 632 заявки та 2500 номінацій з усіх областей України і вже обрали топ-20 педагогів-новаторів, які змінюють життя дітей та систему освіти зсередини. Вони продовжать боротьбу за престижну вчительську премію у фіналі, який відбудеться в Одесі. Журі протягом трьох днів (16-18 вересня) буде оцінювати учасників «у дії», обере топ-5, а серед них — переможця, ім’я якого назвуть 7 жовтня.

«Тож, знайомтеся з топ-20 кращих педагогів-новаторів України та обирайте свого фаворита (голосування в кінці сторінки). На вас чекають неймовірні історії вчителів, які мріють, надихають і змінюють життя ваших дітей уже сьогодні»,- розповідають організатори.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *