ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий просить гроші на театр Заньковецької, палац Бесядецьких, університети та храми

|

Народні депутати та керівництво Львівщини розглянули пропозиції щодо внесення змін до Держбюджету Львівщини на 2017 та 2018 рік. Попередньо досягнуто домовленості про виділення субвенції на пільги за житлово-комунальні послуги та проїзд окремих категорій громадян, придбання санітарного автотранспорту для закладів охорони здоров’я та збереження історичної спадщини ЮНЕСКО і ряд інших. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Зокрема, Львівська ОДА запропонувала передбачити з державного бюджету субвенції для надання пільг за житлово-комунальні послуги та пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Визначити в державному бюджеті освітню субвенцію на оплату праці всім працівникам закладів освіти в частині надання послуг загальної середньої освіти, а також  збільшити обсяг медичної субвенції на 20%.

Серед інших пропозицій – передбачити субвенцію з державного бюджету на придбання санітарного автотранспорту для закладів охорони здоров’я Львівщини у розмірі 224 млн грн.

Також  передбачити кошти для Львівської області на модернізацію та технічне переоснащення шахт ДП «Львіввугілля».

Передбачити з державного бюджету субвенції на збереження історичної забудови міст, об’єктів історико- культурної спадщини та об’єктів ЮНЕСКО, зокрема на проведення ремонтно-реставраційних робіт Архикафедрального собору святого Юра у Львові.

Народні депутати також розглянули пропозицію розробити державну цільову програму з ремонту мостових переходів на автомобільних дорогах загального користування на 4 роки та передбачити в державному бюджеті на 2018 рік для Львівської області 164,5 млн грн та ряд інших.

Окрім того погодилися, продовжити експеримент щодо перерахування обласним бюджетам 50 відсотків понадпланових надходжень митних платежів.

Водночас мер Львова просив виділити із держбюджету гроші на ремонт театру Заньковецької, палацу Бесядецьких, університетів Франка, Львівської політехніки та ряду храмів міста…

За даними прес-служби ЛМР, під час зустрічі міський голова Львова Андрій Садовий запропонував передбачити у бюджеті держави на наступний рік кошти в сумі 2,5 млн грн на підтримку та проведення Форуму видавців, який має статус національного.

Також мер розповів про необхідність виділення коштів для збереження пам’яток архітектури, зокрема – Церкви Успіння Пресвятої Богородиці, Архикафедрального собору Святого Юра, Кафедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці на вул. М. Грушевського.

Водночас він наголосив на потребі реставрації корпусів Національного університету «Львівська Політехніка», Львівського національного університету ім. І. Франка та Національного лісотехнічного університету, а також необхідності реставрації театру ім. Марії Заньковецької.

«За останні 10 років ми ні копійки не отримали на історичне середовище. Дай Бог на Церкву Юра дадуть 25 млн. грн. Театр ім. Марії Заньковецької – це сором, стільки років усі говорять, національний театр. Треба спільно об’єднатись і знайти кошти, бо там відселення мешканців, реставраційні роботи. Це можна розбити на кілька років.

Наш Національний університет ім. Івана Франка – питання по кількох корпусах, зокрема, корпусу на вул. Грушевського, на пр. Свободи, вул. Університетській. Також «Львівська Політехніка». Це будівлі, які мають загальнодержавне значення.

Також Палац Бесядецьких. Ми з міського бюджету дамо 5-6 млн грн, але цього замало. Треба це питання лобіювати на державному рівні. Ще одна річ – наш Форум видавців, якому дали статус національного. Якщо є статус «національний», то має бути стрічка, треба хоча б 2,5 млн грн передбачити в бюджеті наступного року. Це не великі кошти, але потрібні…», – зазначив Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *