ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині митники виявили оборудку з холодильниками на понад півмільйона

Єва Корнійчук

|

Львівські митники викрили оборудку з холодильниками на понад півмільйона гривень: підприємець занизив вартість товару майже удвічі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС.

Нещодавно з Республіки Польщі в пункт пропуску Краковець – Корчова смугою руху «червоний коридор» заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. Водій подав до митного контролю товаросупровідні документи на 60 холодильників LG. Згідно з ними товар везли на адресу в м. Києві від відправника з Вроцлава, зазначено його вартість – 12 903,6 доларів США, або 338 554 грн.

Під час митного контролю виявлено експортну декларацію митних органів Республіки Польщі. Відповідно до неї вартість цього товару становить 72 065 польських злотих, що згідно з курсом НБУ за станом на день ввезення становило 525 867 грн. 67 коп.

Під час перевірки встановлено, що для переміщення через митний кордон України керівник компанії з Вроцлава надав водієві документи, що містять неправдиві дані щодо вартості товару.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар вилучено. Справу скерують до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *