ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада проінспектувала роботу понад 40 комунальних закладів. Рейд-перевірка чекає ще сотню

Соломія Головіна

|

Робоча група Львівської облради з питань моніторингу стану комунальних закладів проінспектувала діяльність понад 40 установ у сфері культури, освіти, соціального-захисту та медицини. Про це сьогодні, 29 вересня, під час засідання робочої групи повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає Львівський портал.

Як пояснив Володимир Гірняк, робоча група працює у двох форматах: викликає до себе керівників комунальних закладів із звітом про роботу, а також виїжджає безпосередньо на місце із перевіркою, щоби побачити реальну картину.

Зокрема, під час нинішнього засідання заслуховували інформацію  керівників Львівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату 1-11 ступенів «Довіра», Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Підгірцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із зниженим зором, Лівчицької допоміжної школи інтернату.

«Ми кличемо до себе керівників закладів, щоби вони доповіли нам про ситуацію. Але все одно їдемо у заклад, оскільки деколи інформація, яку нам надають директори, і те, що бачимо безпосередньо в установі, – відрізняється.  Не повідомлятимемо керівників закладів про те, що їдемо до них, бо тоді буде зовсім інша картина…», – розповів посадовець.

За словами заступника голови ЛОР, нині вже проінспектовано понад 40 із 142 комунальних закладів. І додав, що до кінця листопада планують перевірити більшість з них.

«Деякі керівники забули про те, що це не є їхня приватна власність, вони повинні працювати на громаду і лише в межах правового поля, має бути збережена кожна копійка», – наголосив Володимир Гірняк.

І додав: «Є заклади, які ефективно працюють, і треба подякувати тим керівникам, особливо в багатьох питаннях це стосується новопризначених директорів. А є такі, що зловживають, неефективно працюють».

За словами Володимира Гірняка, за кілька місяців нереально докорінно змінити ситуацію, однак можна покращити роботу комунальних закладів та зекономити бюджетні кошти.

«От погляньмо на ситуацію в одному з  них: всього 40 працівників. Чи потрібно їм три заступники і два бухгалтери? Мабуть, що ні. Бо є установи, де працює сотня осіб, але у них один бухгалтер і заступник», – пояснив заступник голови ЛОР.

Як повідомляв Львівський портал, 22 вересня робоча група на чолі зі заступником голови Львівської обласної ради Володимиром Гірняком відвідала комунальні заклади облради з метою моніторингу їх діяльності. Детальніше читайте у матеріалі Львівського порталу «Місця особливих дітей. В яких умовах живуть неповносправні малюки в інтернатах Львівщини».

В результаті цього рейду у Карпатах знайшли три відпочинкові бази ЛОР, про які ніхто не знав. Своєю чергою керівники цих турбаз звинуватили облраду у рейдерському захопленні.

Опісля проведеної ревізії Володимир Гірняк також анонсував звільнення кількох керівників комунальних закладів.

Фото: pva.in.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *