ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 жовтня на Львівщині піднімають вартість проїзду у маршрутках

Катерина Родак

|

З 1 жовтня цього року на Львівщині зростуть тарифи на міжміські та приміські перевезення орієнтовно на 15-18%. Про це сьогодні, 26 вересня, під час прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, наразі приміські та міжміські перевізники вирішують, який саме новий тариф буде запроваджено, а вже з 1 жовтня зміни можуть відчути пасажири.

«Транспортними підприємствами, які працюють і обслуговують міські і міжміські маршрути, напрацьовується перегляд тарифів на маршрутах. І з 1 жовтня вони будуть вводитися в дію», – зазначив І. Велійка.

Як відомо, цього року тариф на приміські та міжміські перевезення  вже піднімали. Цього разу перевізники кажуть про 15-18% підвищення цін за проїзд. Про це вже повідомили Львівську ОДА.

«Мінімальний розмір проїзду планується в межах 6 гривень, максимальна тарифна ставка на кілометр пробігу в приміських маршрутках – 65 коп. без ПДВ, в міжміських маршрутах – 55 коп. без ПДВ», – розповів Іван Велійка.

Сьогодні, як нагадав він, тариф на приміські маршрути становить 47-51 коп., на міжміські –  42-45 коп.

Також І. Велійка додав, що через відсутність регулювання урядом тарифів на примісто та міжмісто, у кожному районі вартість проїзду може відрізнятися.

«Максимальної планки ніхто не встановлює. На примісті і міжмісті такого немає. Максимальні планки регулюються соціально-економічним станом населення і тими, хто користується послугами», – уточнив він.

Щодо причини чергового підняття тарифів, І. Велійка зазначив:

«Сьогодні вартість електроенергії кожного місяця збільшується, вартість газу росте, страхові поліси у вартості ростуть і підприємства змушені нести цей тягар втрат на своїх плечах. З того моменту, як були підняті тарифи, зросло на 10% паливо. Тому необхідність перегляду тарифу є».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *