ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові бракує 180 водіїв маршруток. Садовий пообіцяв підняти керманичам зарплати

Катерина Родак, Соломія Головіна

|

У Львові сьогодні бракує 180 водіїв маршруток. Про це сьогодні, 26 вересня, під час прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, водії-хами трапляються львів’янам, тому що інших немає.

«Сьогодні на підприємствах через трудовий голод залучаються такі водії, які би не мали права обслуговувати людей. Тому що їхня поведінка є просто незадовільна по відношенню до тих людей, які оплачують проїзд», – зазначив І. Велійка.

Водночас голова Львівського обласного профільного профспілкового комітету Юрій Кривенко повідомив, що львівські водії заробляють занадто мало і тому спокушаються виїжджати у Польщу.

«Сьогодні середня зарплата у транспорті у Львівській області сягає від 2700 до 3600 грн. Лише два підприємства області мають зарплату більше трьох тисяч гривень. Це комунальне АТП у Львові і 31 львівське підприємство, яке обслуговує міжміські і приміські маршрути. Приблизно 30% водіїв бракує. У АТП-14630 бракує 38 водіїв, у «Фіакрі-Львів» – 50 водіїв, АТП №1 – 55 водіїв. Загалом 180 водіїв бракує у нашому місті. Є брак водіїв в області, але він не такий відчутний.

Останні півроку відбувається масовий відтік водіїв, які виїжджають в країни близького зарубіжжя, зокрема до Польщі, де заробітна плата в 5-6 разів перевищує ту, яка є сьогодні», – розповів він.

Своєю чергою міський голова Львов Андрій Садовий під час брифінгу повідомив, що водіям комунального АТП №1 будуть піднімати зарплати.

«На превеликий жаль, багато автобусів вчасно не виходять на маршрути. Я розумію, що є катастрофічна проблема з водіями, тому що багато хто виїжджає на роботу в Польщу. Але іншого варіанту нема, ми мусимо показувати приклад…Ми зараз працюємо над механізмами, щоби на 100% забезпечити транспорт, який є в місті, високої якості водіями, просто будемо платити більші гроші. На сьогоднішній день є 50 вакансій. Є вакансії, нема бажаючих працювати. Пропонуватимемо їм ринкову зарплату – 6-8 тис. грн, дивитимемось по ситуації», – пообіцяв мер Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *