ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підприємці самовільно захопили 700 гектарів землі

Дарина Смеречанська

|

На Львівщині правоохоронці викрили зловмисників, котрі самовільно захопили земельні ділянки площею сімсот гектарів. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Встановлено, що у Буському та Сокальському районах Львівської області працівники товариства з обмеженою відповідальністю посіяли сільськогосподарські культури на самовільно захоплених площах. Правоохоронці з’ясували, що договори оренди на користування  землею із вказаним товариством та будь-якими іншими фізичними або юридичними особами не укладались.

Відповідно до баз даних, вказані землі  відносяться до земель державної власності (землі запасу та резервного фонду), а також приватної власності (не витребувані паї та паї померлих громадян). На даний час залучені спеціалісти для  проведення розрахунку вартості самовільно захоплених земельних ділянок та встановлення суми завданих збитків.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до трьохсот мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.  Проводиться досудове розслідування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *