ОСТАННІ НОВИНИ

У четвер у Львові проведуть навчання із захисту населення в разі вибуху побутового газу

Олександр Косик

|

В четвер у Франківському районі Львова проведуть командно-штабне навчання з цивільного захисту. Під час навчання, до якого залучаються відповідні служби, а також установи на території району, відпрацьовуватимуть дії під час виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і ліквідації їх наслідків. Масштабне навчання матиме два етапи – теоретичний та практичний, і триватиме впродовж 11 годин. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії Львова.

Командно-штабне навчання з Франківським районом Львова проведуть під керівництвом заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства та управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради згідно з Планом основних заходів цивільного захисту на 2017 рій. Навчання планують провести у два етапи, і воно триватиме з 7.00 до 18.00 год. 28 вересня.

«Перший етап – виконання запобіжних заходів під час отримання повідомлення про погіршення погодних умов та організація аварійно-відновлювальних робіт внаслідок проходження буревію над територією міста Львова. Перший етап буде проведений з 7.00 до 13.00 год. і буде включати в себе тільки теоретичну частину.

Другий етап – виконання заходів з виведення у безпечний район населення в разі вибуху побутового газу у житловому будинку по вул. В.Великого, 109. Всі заходи цього етапу будуть проводитися практично, і тут заплановано змоделювати ситуацію з вибухом побутового газу у житловому будинку: прибуття на місце події аварійних бригад, рятування людей з будинку, організація їх переміщення до збірного пункту евакуації, практичне розгортання збірного пункту евакуації та організація всебічного забезпечення евакуйованого населення», – розповів заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Валентин Романюк.

До навчань буде залучено керівний склад та відповідні комісії Франківської районної адміністрації, районний відділ ГУ ДСНС України у Львівській області, районний відділ Національної поліції ГУ НП у Львівській області, управління патрульної поліції у м. Львові, комунальний заклад Львівської обласної ради центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, а також ЛКП району. Спеціальні об’єктові тренування – навчання проводитимуть в установах на території Франківського району.

Зазначимо, що метою командно-штабного навчання є підвищення злагодженості, оперативності та взаємодії при виконанні завдань з організації управління в надзвичайних ситуаціях та захисту населення і територій від їх наслідків, вивчення проблемних питань, що знижують рівень готовності та визначення шляхів їх вирішення.

Такі навчання проводяться щорічно, кожного року – в іншому районі Львова. Минулого року командно-штабне навчання відбулося в Личаківському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *