ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили схему незаконного видобутку корисних копалин

|

На Львівщині повідомлено про підозру у незаконному видобуванні кварцового піску. Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили та задокументували видобуток корисних копалин в промислових масштабах. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Поліцейські встановили, що видобутий пісок реалізовували будівельним компаніям західного регіону. Кар’єр знаходився на території Перемишлянського району, продукцію до кінцевого покупця доставляли залізничним транспортом.

За місцем видобутку піску викрито працівників комерційної структури. Вони як раз завантажували чергову партію корисних копалин для від правки її покупцям. Крім того вилучили техніку: екскаватори, бульдозери, самоскиди.

Також, під час санкціонованих обшуків в офісі львівської компанії правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію, чорнові записи, договори, які підтверджують незаконну діяльність підприємства.

За незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, слідчим управлінням поліції у Львівській області майстру дільниці комерційної структури повідомлено про підозру у скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України (порушення правил використання надр).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Фото і відео: ГУ НП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *