ОСТАННІ НОВИНИ

Батькам дітлахів з особливими потребами пообіцяли не закривати інтернат «Оберіг» у Львові

Катерина Родак

|

Львівська обласна рада не має наміру забирати приміщення навчальних закладів, де перебувають діти з особливими потребами. Про це заявив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк під час зустрічі, сьогодні, 25 вересня, з батьками, чиї  діти навчаються у навчально-реабілітаційному центрі «Оберіг» у Львові.

Занепокоєні батьки прийшли під стіни обласної ради з’ясувати, чи не планують закривати спецшколу та яка основна мета фінансово-господарської перевірки установи.

Володимир Гірняк поспілкувався з рідними і повідомив, що моніторинг роботи бюджетних установ області здійснюється для того, аби перевірити чи ефективно використовуються бюджетні кошти та чи немає зловживань зі сторони керівництва комунальних закладів.

«Впродовж місяця ми проаналізуємо роботу керівництва НРЦ «Оберіг», наскільки  враховуються усі потреби дітей та чи ефективно використовується фінансовий ресурс. Якщо у закладі завищений штатний розпис, працює три бухгалтери, це слід оптимізувати, а зекономлені гроші скерувати на покращення харчування або ремонт будівлі», – зазначив Володимир Гірняк.

За його словами, моніторинг буде здійснений по усіх комунальних закладах і там, де будуть виялені недоліки, призначено службову перевірку.

«Керівників комунальних закладів, котрі не виконують належним чином свої обов’язки, потрібно змінювати. На ці посади варто призначати людей на визначений термін за контрактною формою терміном 3-5 років», – наголосив заступник облради.

Володимир Гірняк пообіцяв інформувати батьків про рішення, які ухвалюватиме обласна рада щодо їх навчального центру та працювати над тим, як покращити умови перебування дітей з особливими потреба в таких спеціалізованих закладах.

Нагадаємо, у п’ятницю відбулась перевірка двох інтернатів для неповносправних дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *